Spesielt med denne oppskriften er at jeg har kombinert mange oppskrifter over tid for å få best resultat. Ved å bytte ut endel av sukkeret med melis blir de ekstra luftige. Ved å raspe marsipan å blande i smør og kanelblandingen vil man få ett deilig og tykt fyll som ikke renner ut slik kun smør og sukkeret gjør. Noen sier det er etterhevingen som er avgjørende, jeg for og etterhever for best resultat! Disse bollene er perfekte, vis planen er å spare til gjester anbefaler jeg å 3 doble i en gigantisk kjøkkenmaskin, de har en tendens til å forsvinne mystisk fra benken lenge før de finner veien til fryser:-)
1 liter melk
300g bremykt
250g melis
1 pk gjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
Fyll
100g bremykt
1 dl sukker
100g revet marsipan
1-2as kanel
1. Kok melk, smør og melis , avkjølt til 37 grader.
2. Bland alt det tørre, bland så inn væsken.
3.hev ca 45 min, til dobbelt størrelse
4. Kjevle ut en firkan, smør smør på benken, ikke kjevle ut med mel.
5. Ta på fyllet.
6. Rull til en pølse, del i skiver, legg på bakevarer.
7.heves i 45 min
8. Stekes ca 10 min på 220 grader
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!