Bremykt Logo

Skikkelig gode luksus lussekatter med ekte safran og kanel i svingene. Veldig god kombinasjon.

Ingredienser

5 dl lettmelk
50 gram fersk gjær
1,5 dl sukker
En klype salt
150 gram bremykt, i terninger
0.5 gram safran
Ca 1 kg hvetemel (950 gr)
1 teskje kardemomme
KANELFYLL
100 gr bremykt
125 gr brunt sukker
2 ss kanel

Fremgangsmåte

1. Mål opp alle ingrediensene. Ha sukker, salt og kardemomme i en stor bolle, bland det godt sammen. Smuldre gjæren i bollen. Varm opp melk til ca 37 grader (fingervarmt) og ha oppi safranen. Tilsett den lunkne melken.
2. Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet slik at alt blir blandet godt sammen. Tilsett litt og litt hvetemel. Elt deigen på middels hastighet og tilsett terningene med smør. Elt deigen i ca 10 minutter til deigen er smidig og slipper bollen lett.
3. La bolledeigen heve i ca 1 time eller til dobbel størrelse.
4. Lag kanelfyllet mens deigen hever. Finn frem en gryte og ha i smør, sukker og kanel. (Kan godt bruke samme gryte som ble brukt til å varme opp melken)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse så har du mel på en ren overflate og kjevler deigen til et stort rektangel. Pass på så det ikke blir for tynt.
6. Smør ut kanelfyllet på bare halve delen og rull inn til midten. Snu hele deigen rundt, og smør kanelfyll på den andre delen og rull inn til midten. Da får du en lang pølse som blir som “S’er” når du kutter dem bortover, akkurat slik som når man lager kanelsnurrer.
7. Legg “S’ene” forsiktig på et stekebrett med bakepapir og ha over plastfolie. La dem ligge og etterheve i ca 30-60 min (Jeg brukte 3 brett). Pensle med egg rett før steking.
8. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Lussekattene skal stekes i ca 10-13 minutter, pass godt på mot slutten så de ikke blir brente.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!