Verdens beste kanelsnurrer,saftige og luftige,alle elsker de :) holder seg dessuten godt :)

Ingredienser

1boks seterrømme
3dl lettmelk
2ts natron
1pk tørrgjær
Ca 800-100g hvetemel
2egg
200g sukker
150g smeltet smør
Fyll:
3epler i små terninger
100g sukker
2-3ts kanel
100g temperert smør
Hakkede valnøtter(ca100-200g)
2 egg til pensling
Perlesukker

Fremgangsmåte

1) ha alt det tørre i en bolle(spar litt mel)
2)smelt smør og tilsett melk og rømme og temperer til ca 30grader
3) hell over væsken i bollen med det tørre, tilsett egg og elt i 5-10 minutter
4) ha i mere mer om nødvendig. Deigen skal ha en smidig og fast konsistens.
5)fiks fyllet: bland temperert smør med sukker og kanel. Kutt opp epler i små terninger/biter.
6)del deigen i to emner da blir det lettere å jobbe med den. Kjevle ut i en flat leiv,rektangel,ca 1cm tykk.
7) smør på med fyllet og strø over epler og valnøtter.
8) -rull sammen til en pølse og del opp i skiver som er ca 2-3cm breie.
Eller
Brett leiren over hverandre,del opp i remser på ca 2-3 cm,tvin og knyt.
9) ha bakepapir på stekebrett og legg skivene/knutene flate oppå.
10) hev til dobbel str.( Ca 60 min)
Pensle med egg og strø over perlesukker. Stek på 200 grader i ca 12-15 min

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!