De beste kanelsnurrene jeg vet om! Saftig deig og masse godt fyll.
Deig:
5 dl melk
100g gjær
Ca. 1,7 liter (ca. 1 kg) hvetemel
250g smør
2,5 - 3 dl sukker
3-4 ts malt kademomme
0,5 ts salt
Fyll:
75g smør
0,75 dl sukker
2,5 ts kanel
*mengden fyll kan økes/minskes alt ettersom hva man liker :)
1. Rør ut gjæren i melken.
2. Tilsett smøret
3. Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett.
4. La deigen forheve i ca. 45 min.
5. Mens deigen hever klargjør du fyllet. Smelt smøret og rør inn sukker og kanel.
6. Kjevle ut deigen på en flat overflate, og ta på fyllet.
7. Rull sammen deigen til en pølse, og skjær passe store kanelboller ut av den. (Ca. 3-4 cm tykk)
8. Legg ut på stekebrett, og la heve under klede i ca. 30 min.
9. Stekes på 200 grader til de er gylne.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!