Store og luftige kanelboller med masse smak!
250g melis
300g bremykt steke og bake
1 liter melk (laktosefri melk kan fint brukes)
2 pk tørrgjær, helst den røde til søtbakst
1,5-2 ts med kardemomme
Ca 1,5 kg hvetemel
Fyll:
Kanel
Sukker
Mykt smør eller romtemperert Bremykt steke og bake
Perlesukker
(1 egg eller vann til pensling)
1. Smøret, melken og melisen kokes opp og avkjøles til fingervarm. Temperatur er viktig for godt resultat slik at gjæren funker optimalt rundt 37-40 grader
2. Bland alt det tørre godt i en bolle, pass mengden mel, ta heller litt for lite enn litt for mye, bland i væsken og heller spe i litt mer mel tilslutt om nødvendig.
3. Del deigen i 2-3 emner, elt og kjevle ut ein leiv i noenlunde rektangelform, til den er rundt 0,5 cm tykk.
4. Smør godt på med bremykt bake og steke og dryss over sukker og kanel. Vær raus med fyllet for god og saftig smak:-)
5. Rull leiven til en lang pølse og del opp i biter ca 2-3 cm brede.
6. Legg på brett til heving 1 time. (Ikke nødvendig men dersom oven har en heve-funksjon, bruk denne eller sett over vaskekum fylt med varmt vann for bedre hevetemperatur).
7. Pensle bollene med vann eller egg og dryss over perlesukker. Stekes midt i ovnen i 7-10 min på 250C °
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!