Deilige kanelboller med sjokolade som smaker fantastisk og lukter nydelig!

Ingredienser

Skillingsboller med sjokolade
Boller
4 dl spelt mel (eller annen meltype som bokhvete, hvetemel, eller lignende)
50 g fiberfin (kan byttes ut mot mer mel)
1 dl bakepro (kan byttes ut mot mer mel eller annet proteinpulver)
10 ss sukrin eller sukker
50 g bremykt
2 dl melk
100 g kesam
1/2 pose tørrgjær
1/2 ts kardemomme
Sjokoladefyll
50 g mykt bremykt
150 g kesam
4 ss kakaopulver
4 ss sukrinmelis
6 dråper stevia sjokolade

Fremgangsmåte

Bland sammen spelt mel, fiberfin, bakepro, sukrin, kardemomme og gjær.
Ha i kesam.
Smelt smoret. Varm opp melken til cirka 40 grader og ha i smoret. Hell halvparten i deigen.
Arbeid deigen sammen og tilsett mer melk om nødvendig.
Deigen skal ha en fast konsistens og ikke være for klissete.
Sett deigen til heving en times tid.
I mellomtiden blander du sammen alle ingrediensene til sjokoladefyllet.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut til en rektangel.
Smør på sjokoladeblandingen.
La det være en tynn stripe på den ene siden topping.
Rull deigen sammen som en pølse og skjær i tykke skiver.
Legg bollene på en bakplate og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek så på 220 grader i 10 -12 minutter.
Nyt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!