Verdens beste skillingsboller! SomIkke bare er fylt med vanlig kanelfyll. Men også med sprøtt bacon. Og topper det hele med deilig ostekrem

Ingredienser

Oppskriften:
2,5 dl melk
80 gr Bremykt
25 gr gjær eller en halv pakke tørrgjær
80 gr sukker
1 ts kardemomme
500 gr hvetemel
1 egg
Fyll:
1 pk bacon
100 gr Bremykt
Sukker
Kanel
1 ts Vaniljeekstrakt
Ostekrem:
100 gr romtemperert Bremykt
100 gr kremost
5 ss melis
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss lønnesirup

Fremgangsmåte

En ganske enkel grunnoppskrift! Varm melken til 38 grader. Ha i sukker og gjæren og rør godt. La dette stå i ett par minutter for å aktivere gjæren. Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret. Eltes på medium hastighet i ca 13-15 min. Deigen skal være litt klissete. Men allikevel mulig å ta på deigen uten at den henger for mye på fingrene. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk! Elt i smøret de siste 3 min av eltetiden. Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.
Mens man venter på at deigen hever. Så skal vi steike baconet. Jeg synds det er lettest å steike bacon i stekeovnen. Sett på stekeovnen på 220 grader.
Finn frem stekebrettet å ha på ett bakepapir. Legg baconet på stekebrettet. Stekes i ovnen til det blir gyldent. Ca 12 minutter.
Ha baconet over på kjøkkenpapir for å trekke bort fett.
Så kan vi lage fyllet. Pisk opp smør, sukker, kanel og vaniljeekstrakt. Smak til selv hvor søt du har lyst å ha den og hvor mye kanelsmak du har lyst å ha i fyllet.
Når deigen er ferdig hevet. Strø litt mel på bakebenken å kjevl ut deigen til ett rektangel. Ta så smørblandingen å spre den over deigen med en kviv eller en palett. La ca 1cm nederst på deigen være uten fyll og pensle denne med vann. Da får du limt den sammen når du ruller deigen til en pølse. Når fyllet er smørt utover. Grov hakk baconet og strø over. PS! Hold av litt bacon som skal haes på bollene etter steking!
Rull så deigen til en pølse.
Deles i 12 tykke emner.
Finn frem en ildfast form eller ett stekebrett med kant. Smør formen med litt smør. Sett bollene i formen 3×4 skal størrelsen på formen være. De skal stå tett sammen. Dette gjør at bollene blir mere saftigere og mykere fordi de vokser sammen og da får man ikke en tørr bolle som blir stekt alene.
Heves til ca dobbel størrelse.
Stekes på 225 grader til de blir gyldne. Ca i 12-15 min.
Mens bollene stekes så går vi i gang med ostekremen.
Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk denne opp til en luftig krem. Bruk en grind for å piske opp kremen.
Blir kremen for tynn? Ha i litt mer melis. Blir den for tykk? Ha i litt melk.
Når bollene er ferdige. Og de har stått ute og er blitt lunkne. Da smører du på ostekremen. Ett godt tykt lag;)
Strø over med restene av baconet. Du kan også ha på litt lønnesirup oppå toppen også om du vil det.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!