Dette er den perfekte bollekake å servere i besøk! Gjestene kan selv rive av den ønskede mengden med bolle som de ønsker! I tillegg så set den ut son en kake men smaker som skillingsbolle og hvem elsker vel ikke det!

Ingredienser

1 kg mel
200 g sukker
1 pakke tør gjær
6 dl lunkent vann
1 dl oliven olje
Til fyll:
2 dl sukker
4-6 ss kanel
Til pynt:
Melis
Perlesukker

Fremgangsmåte

1. Ha alt det tørre i en bakebolle og bland sammen med en kjøkken mikser.
Ha så i det våte.
Bland godt til du får en jevn og silkeglatt deig. Den skal være litt klissete.
Sett til heving i ca 1t eller til den har doblet størrelsen.
2. Etter hveing har du deigen ut på en bakebenk med mel på.
Kna forsiktigt deigen go del den i to like store emner.
Kjevl ut det første emnet til en firkant.
Smør emnet med smeltet smør og strø ovr sukker/kanel blandingen din over.
Strø bare på halve delen av emnet.Brett den delen av emnet som ikke er sukret over den sukrete delen.
Gjenta prosessen i punktet en gang til.
3. Etter du har brettet deigen flere ganger er det tid for å dele den opp og ha i formen.
Smør en bakeform med smeltet smør.
Del opp deigen du har jobbet med i stykker.
Etter du har lagt inni et stykke smører du og drysser med litt sukker/kanel og så gjentar du hele prosessen til formen er fylt.
Strø perlesukker over bakverket før steking.
4. Stek skillingsbolle brytebrødet nederst i ovnen i ca 35-40 min på 200 C.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!