De er saftige og har masse god kanelsmak
2,5 kg hvetemel
1,5 l lettmelk
500 g Bremykt
500 g sukker
3 ts kardemomme
50 g gjær for søte deiger
Fyll;
250 g Bremykt
250 g sukker
Kanel etter smak
2 sammenpiskete egg
Perlesukker
Bland hvetemel, sukker og kardemomme i en bolle
Smelt Bremykt og temperer melken og smøret.
Rør ut gjæren med litt av den tempererte væsken
Bland det våte med det tørre, og la maskinen arbeide det godt sammen, evt elt for hånd til alt er samlet.
La deigen heve på et lunt sted i en bolle. Ha et håndkle over bollen. La den heve i 45-60 min.
Fyll;
Ta 250 g med Bremykt og sukker og bland godt sammen, smak til med kanel, fyllet skal bli godt og mørkt på farge
Del deigen i 4 deler, kjevle en og en del, smør fyllet på hele deigleiven, rull sammen, skjær skiver og legg på en smurt plate. Klem hver skillingsbolle litt ned, smør med sammenpisket egg og strø på perlesukker.
Etterhev i 30 min.
Stekes på 220 g i 12-15 min. Steketiden kan variere etter størrelse og merke på ovnen.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!