Verdens beste skillingsboller slik de originalt blir laget. Du kommer aldri mer til å trenge en annen bolleoppskrift!
100 gram Bremykt
5 dl melk
50 g tørrgjær
1ts kardemomme
1 dl sukker
750 g hvetemel
1. Smelt Bremykt i en kjele og ha i melk. Varm dette til det er litt forbi fingervarmt.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Hell på den lunkne væsken. Jeg bruker kjøkkenmaskin og elter sammen, men du kan godt blande for hånd om du ønsker. La deigen heve på et lunt sted i 45-60 minutter.
3. Når deigen er ferdighevet må du slå sammen deigen. Da elter du den for hånd. Kjevle så ut en firkant. Smør på Bremykt, dryss på sukker og kanel. Så skal du rulle sammen firkanten til en pølse. Skjær opp skiver som er ca 2 cm tykke og legg disse på et stekebrett. Etterhev bollene i ca 40 minutter. Om du ønsker kan du drysse på perlesukker eller legge vaniljekrem i midten før du har dem i ovnen. Stek bollene til de er gylne.
Ca 10 minutter på 220 grader.
Nytes gjerne varme, men kan også fryses til en god anledning. Vil du fryse dem, må du kjøle bollene ned først.
TIPS! Denne oppskriften fungerer like fint til vanlige hveteboller som til skillingsboller.
Velbekomme!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!