Verdens beste kanelboller fylt med vaniljekrem og pyntet med glasur.
5 dl lettmelk eller h-melk
150 g smør (Bremykt)
1 egg
1 dl sukker
1 1/2ts kardemomme
10 g fersk gjær
1/2 ts salt
Hvetemel til passe deig ca. 1 kg
Vaniljekrem
smør (Bremykt)
sukker
kanel
1 egg til pensling
melis og vann til glasur
1. Smelt margarin i en kjele.
2. Ha i melken og varm opp til ca 30 grader.
3. Ta kjelen av plata og bland i et egg.
4. Ha væsken i bakebollen og smuldre gjæren i.
5. Ha i sukker, salt og kardemomme.
6. Til slutt har du i hvetemel til deigen blir passe. Den skal “danse i bollen”, dvs begynne å slippe taket fra sidene i bakebollen.
Ha deigen heller litt klissete, enn for kompakt til heving. Bollene blir saftigere og luftigere om du klarer å bake med en deig med mindre mel.
7. Elt deigen i Ca 15 minutter.
8. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving i Ca 1-2 timer.
9. Kjevle deigen ut til ca 1/2 -1 cm tykkelse og smør et tynt lag med smør på leiven. Dryss på litt sukker og kanel. Brett leiven dobbelt. Lag ca 2 cm brede strimler. Vri dem og tvinn dem rundt fingrene til en knute. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. 10. Lag en fordypning i midten og legg en liten spiseskje vaniljefyll hullet.
11. Etterheves i ca 15 -30 minutter på et lunt sted.
12. Pensles med sammenpisket egg og stekes midt i ovnen på 235 grader i ca 12 min.
13. Avkjøles på rist
14. Bland melis og litt vann til glasur og ringle glasuren over etter bollene er avkjølt litt.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!