Svigermors beste kanelboller. Kan også droppe kanelen og lage sukkersnurrer. Smaker like godt!

Ingredienser

150g smør + mer smør til senere. (Du MÅ ikke)
6 dl melk
2 egg
50 g gjær
1/2 ts salt
1 kg hvetemel
2 dl sukker + mer å skvette senere
Kanel til strø senere.

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 250 ° C / 482 ° F.
2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, men bare halvparten av melet.
NB: Husk å legge gjær og salt på to forskjellige side av bollen
3. Smelt smøret og tilsett det i bollen.
4. Tilsett halvparten av melken og resten av melet får å få en fin deig.
5. La den hvile til den har fått dobbel størrelse.
6. Når det er gjort, klippe den i to og gjøre den så flat som du vil ha det. Hvis du hadde litt mer smør, da smør du smøret oppå med en kniv.
7. Tilsett sukker og kanel, og rull det hele sammen. Skjær den rundt 1,5-2 cm tick.
8. Bake den midt i ovnen, for rundt 10 min.
NB: Hold øye med dem hvis du skal ha dem lengre enn 10 minutter. De blir lett brent og tørr.
Tips og triks:
* Hvis du ønsker å dekorere dem, tilsett litt melis når de er avkjølt.
* De er best når de er ferske og varme.
* De er frysbare!
* Hvis du ikke har melk, kan du bruke pulverisert melk erstatning (aka morsmelkerstatning).

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!