Utrolig luftige og saftige boller som er helt uimotståelige.

Ingredienser

200g smeltet smør
7 dl melk
200g sukker
2 pk rød gjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
Ca. 1,5 kg hvetemel
Ca. 100g mykt smør
Ca. 8 ss sukker
Ca. 5 ss kanel
Mengde er avhengig av hvor stor de ferdigkjevlede leivene blir.
Sammenvispet egg til pensling
Perlesukker ELLER melis

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret og ha i melken. Lunk til fingervarmt (litt varmere hvis du bruker tørrgjær).
2.Hell blandingen over i bakebolle og løs sukkeret og gjæren opp under omrøring.
3. Ha i alt det tørre men hold igjen litt av melet. Elt i et par minutter til glatt og smidig deig.
4. Spe med mer mel, deigen skal være blank og akkurat slippe bollen.
5. Strø over litt mel og sett til heving under plast et lunt sted. Heves til dobbel størrelse.
6. Tipp deigen ut på et melet bakebord, del den så i to.
7. Kjevle hver deig ut i rektangel, ca. 1-1,5 cm tykke. Ha langsiden mot deg. Viktig at den ikke er for tynn, da blir ikke bollene like luftige.
8. Smør halvparten av smøret på hver leiv, strø over kanel og sukker. Pass på å smøre og strø helt ut i hjørnene, bruk gjerne mer kanel og sukker om ønskelig.
9. Rull leivene sammen fra deg, rull stramt og fint. Skjær av litt av endene og skjær så pølsene opp i 4-6 cm tykke skiver.
10. Stikk enden på hver snurr under (så går de ikke opp), og legg på bakebrett med papir. La det være godt med plass mellom hver og trykk dem ned med håndflaten. Heves i 30-40 minutter.
11. Pensle snurrene oppå og på sidene med sammenvispet egg og strø på perlesukker hvis du foretrekker det fremfor melis.
12. Stekes v/ 200 grader midt i ovnen i ca 12 minutter eller til de er gylne. Avkjøles på rist.
13. Hvis du ikke brukte perlesukker på, lager du tykk melisglasur av melis og litt kaldt vann som du har over når snurrene har avkjølt seg litt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!