Lekre, luftige og smakfulle boller, stor og god oppskrift gir nok til mange boller i frysen :)

Ingredienser

200 g Bremykt
ca. 1 kg hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
3ts kardemomme
1 ts salt
7 dl melk, evt. vann hvis du har melkeallergi
1 pakke rød gjær, tørr eller fersk
Bremykt, sukker og kanel til smøring av deigen

Fremgangsmåte

1) Smuldre Bremykt i halvparten av melet
2) Bland inn resten av de tørre ingrediensene, bortsett fra melet.
3) Varm melken i henhold til anvisning på gjærpakken
4) Tilsett melken og ha i mel til deigen slipper bollen
5) Forhev deigen 1 time dersom du har tid til dette, etterheving er viktigst
6) Del deigen i to, kjevle ut til en nokså tynn leiv, smør med rikelig med Bremykt, sukker og kanel
7) Brett leiven i to, skjær opp i 2,5 cm striper og knytt kanelknutene.
8) Etterhev bollene i 1 time, pensle med egg hvis du ønsker og stek dem i 12-15 min ved 225 graders varme.
NYT DEN DEILIGE BAKSTEN, VELBEKOMME!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!