Verdens beste kanelknuter fylt med valijekrem!

Ingredienser

Bolledeig:
950-1000 G hvetemel
5 dl melk (25 grader)
25 gram fersk gjær (eller en halv pose tørrgjær)
125-150 gram sukker
1 Ts malt kardemomme
1/2 Ts salt
1 egg
150 gram Bremykt, i terninger
Kanelfyll:
400 gram vaniljekrem
125 gram Bremykt
2 ss kanel
6 ss brunt sukker
Til pensling og pynt:
1 egg, sammenvispet
Perlesukker

Fremgangsmåte

Ha alle ingridensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjør i vesken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen elte i 10-15 minutter på middels til lav fart. Tilsett eventuelt mer mel dersom deigen virker løs.
Tilsett så smøret i små terninger og elt deigen til den slipper kantene i eltebollen og alt snøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk gjerne farten underveis. ( det går også å Finr å lage bollene dersom du ikke har kjøkkenmaskin )
Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett deigen på et trekkfritt sted for heving i ca. En times tid. Det er viktig at deigen får heve i sitt eget tempo. En tommelfingerregel er å la den heve tilomtrent dobbel størrelse. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lar seg lett forme.
Ha nå bolledeigen på er melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær Leiv som er 50-60 cm bred. Smør et lag med vaniljekrem før du til slutt strør kanel og sukker over.
Del hver Leiv i 12 strimler. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.
Legg de på et stekebrett og la dem etterheve i 30-60 minutter. Når de er ferdig å heve pensler du kanelsnurrene før du setter dem midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter.
Nå er de ferdig så nå er det bare å nyte!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!