Bremykt Logo

De er simpelthen bare elsket av mine venner og familie :) De er tykke og fylt med deilig smør, sukker og kanel og gjerne overstrødd med perlesukker for å se ekstra deilige ut:)

Ingredienser

hvetedeig:
2 pakker fersk gjær eller 2 poser tørrgjær
150 bremykt bake
6 dl melk
125 g sukker/farin (1 og 1/2 dl)
1/2 ts salt
1-2 ts kardemomme
1 kg hvetemel ( ca 1 1/2 l)
fyll:
75 g smør eller margarin
90 g ( 1 dl) farin/sukker
1-2 ss kanel
1 egg

Fremgangsmåte

Først smelter jeg bremykt
Så heller jeg melken i bremykt som er smeltet, slik at det oppnår kroppstemperatur, så heller jeg i gjæren i, deretter tar jeg i sukkeret og rører dette ut så det smelter
Deretter heller jeg blandingen i kjøkkenmaskinen og heller i melet litt etter litt, i melet har jeg blandet inn saltet og kardemommen allerede.
Røres sammen til en passe deig og settes på heving i ca 30 minutter, da deigen er hevet elter jeg den sammen og deler den i leiver som jeg kjevler ut til en rektangulær form ca 1 cm tykk, på leiven smører jeg ut fyllet som er blandet sammen og brer på et tykt godt lag. deretter ruller jeg sammen leiven og deler opp i ca 2 cm tykke biter som jeg legger med fyllet opp, da dette er gjort med hele deigen setter jeg det til heving i ca 20 minutter, deretter pensler jeg med egg som er pisket sammen. og hvis man ønsker an man strø over litt perlesukker, vil man lage de ekstra flotte tar man å vrir leiven da man har rullet den sammen.
stekes så i ca 10 min på 200 grader midt i ovnen.
Nyt og kos dere, har alltid fått skryt da jeg har servert disse :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!