Denne oppskrifta er et resultat av ren flaks fordi jeg tilfeldigvis mangler noen av ingridiensene for å lage kanelboller! Resultatet ble de mest saftige og diggeste kanelbollene jeg har smakt.

Ingredienser

Kanelbolledeig (ca 20 stk):
150 g ekte meierismør
330 ml änglamark kokosmelk på kartong
1,5 dl melk
50 gram fersk gjær
1/2 ts salt
110 g sukker
1 egg
Ca 15 dl hvetemel
2 ts kardemomme
Fyll:
Ønsket menge kanel
200 g Bremykt
2 dl sukker
Evt:
Egg eller melk til pensling
Melis og vannbladning

Fremgangsmåte

1. Sett Bremykt på benken slik at det mykner litt ekstra før du skal lage fyllblandingen.
Smelt smør og tilsett kokosmelk og melk. Blandinga skal være fingervarm. Heller for kald enn for varm slik at gjæra ikke dør.
2. Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett ca halvparten av melka og smøret. Rør ut gjæren. Ha i resten av melkeblandinga.
3. Tilsett salt, kardemomme, sukker, egg og ca halvparten av melet. Start bakemaskinen, og tilsett litt etter litt av melet. La deigen knas i minst 10 minutter. Sett deigen til heving med plast over i ca 45 minutter.
4. Sett steikovn på minst mulig varme, jeg setter den på halvveis til 50 gr som er første tallet som står på ovn. Slik at det med andre ord er ca 25 gr i ovn. Lag fyllet med Bremykt, kanel og sukker. Del deigen i to og kjevle ut til ca 25x40 cm. Ha fyllet på hele leiva med unntak av de siste 10 cm som er siste rest du ruller. Skjær i ca 3 cm breie biter.
5. Smør en kakeform/ildfast form eller begge deler da det ofte blir mer boller enn en form rommer. Sett kanelbollene tett i tett i forma, press de litt ned. Ha iver kjøkkenhåndkle og sett i ovnen på heving i ca 40-50 minutter til de er nær doblet i stl.
6. Ta formene forsiktig ut av ovn og la de stå med håndkle over seg på benken. Sett ovn på
200 gr varmluft.
7. Pensle gjerne bollene med egg eller melk. Sett inn igjen når ovnen er varm. La stå i ca 30 minutter, men følg med underveis og juster varmen om de blir begynner bli for mørke. Stikk inn en pinne å sjekk om deigen er stek i midten.
8. Server med melisblanding. La gjeste bryte hver bolle løs!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!