Syrlig ostekake

Frisk og syrlig ostekake

Ecbd68bd 9168 4640 9244 28a207f7008e
Monica Kristiansen

Denne kaken er et friskt bidrag i alle selskaper og bursdager vi feirer. Den er også et deilig friskt alternativ i vårt hjem til jul, men da byttes kjeksen i bunnen ut med pepperkaker og sitronen ut med bringebær.

Ingredienser

1 pk digestivekjeks
100g Bremykt (smeltet)
Revet skall av 1 sitron
1ss sitronsaft
1 pk Philadelphia ost naturell
1 boks rømme
1 boks kremfløte
Saften av 2 sitroner pluss revet skall av 1 sitron
1 pk sitongelé
Til pynt:
1pk sitrongelé og frisk frukt

Fremgangsmåte

Bunn:
Smuldre kjeksen til smuler
Bland i 1ss sitonsaft, revet skall av 1 sitron og 100g smeltet smør
Trykkes ut i en springform og settes kjølig
Fromasj:
Lag sitrongelé etter anvisning på pakken og avkjøl
Pisk krem av 1 boks fløte
Pisk Philadelfaost lufti og bland i rømme, sitronsaft og revet skall av 1 sitron og den avkjølte geléen
Vend inn kremen
Helles i formen og settes kjølig i minimum 6t
Lag 1 pk sitrongelé etter anvisning på pakken og avkjøles, helles forsiktig over kaken når den er avkjølt. La stå kjølig til geléen er stivnet og pynt med frisk frukt/bær.

Ostekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet