Ostekake med bringebær og mynte

En frisk ostekake, kjennes ut som en mousse som smelter på tunga!

Img 1200 (2)
Img 1188 (2)
Maria Kalleberg

Mamma har alltid laget sin friske ostekake med sitronsmak. Så jeg ble inspirert til å lage min egen med bringebær og mynte.

Ingredienser

Bunn
1 pk kornmo kjeks (225g)
140 g Bremykt

Fyll:
2 pk bringebærgelé
3 dl kremfløte
2 ss sukker
200 g kremost naturell (Philadelphia)
300 g bringebær
10-15 hakkede mynteblader (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Bunnen:
1. Knus kjeksen. Man kan bruke food processor eller ha kjeksen i en brødpose og kjevle over. Smelt smøret i en panne. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Press kjeks/smørblandingen i bunnen. Sett til kjøling.

Fyllet:
1. Lag geleen, følg anvisningen på pakken, men bruk halvparten av vannmengden. Settes til kjøling. La den bli nesten stiv før den brukes.
2. Visp kremfløten sammen med sukkeret, tilsett gelé, romtemperert kremost, bringebær og myntebladene. Bland godt sammen
3. Hell over kjeksbunnen og sett i kjøleskap.

Ostekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet