Bremykt Logo

Deilig ostekake med sjokoladebunn og deilig kaffe og Baileys smak <3 Det er helg og høstferie for noen - husk at det er lov å kose seg litt :)

Ingredienser

Bunn
115 g Bremykt eller romtemperert smør
115 g sukker
2 egg
100 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
2 ss råkako (alternativt bake kakao)
Dynking (blandes sammen og pensles på kaken)
1 dl Baileys likør
0,8 dl espresso kaffe (alternativt sterk kaffe)
Kremen
3 eggeplommer
50 g melis
2 bokser Philadelphia ost (400 g)
2 1/2 plater gelatin
1 dl kremfløte
råkakao til dusting på toppen (alternativt bake kakao)

Fremgangsmåte

Bunnen
Forvarm ovnen til 180 C over- og under varme.
Rør sammen smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
Tilsett eggene ett av gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt hvetemel, bakepulver og råkakao over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel røren jevnt i kakeformen, stekes midt i ovnen ca 15 min.
Avkjøles helt på rist, del bunnen i to på langs og legg den ene bunnen i formen. Dynk den med kaffe og Baileys likør.
Kremen
Legg gelatinplatene i vann, ca 5 min.
Pisk eggeplommer og melis luftig. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 2 ss kokende vann. Avkjøles litt før den røres inn.
Pisk inn ost og tilsett gelatinen i en tynn stråle rør godt. Vend til slutt inn vispet krem. Hell halvparten av kremen på toppen av kakebunnen. Legg på en ny bunn, dynk med kaffe og topp med resten av kremen.
Sett kaken kaldt i et døgn. Sikt over kakao rett før servering.
Happy baking <3
~

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!