Eksotisk ostekake

Spennende ostekake med god balanse mellom søt ostekrem og bitter sjokoladebunn

20150424 193015
Stine Iren Evensen

Friske kaker med spennende kombinasjon passer jo alltid, uansett anledning eller tid på året, og dette er en favoritt som alltid blir spist opp raskt, og faller i smak hos alle aldersgrupper.

Ingredienser

Bunn:
150 g Oreokjeks (inkl fyll)
80 g Bremykt (smeltet)
1/2 plate revet mørk sjokolade

Ostekrem:
500 g romtemperert kremost naturell
3 dl kremfløte
75 g sukker
1 mango
1 lime

Pynt etter eget ønske

Fremgangsmåte

1. Smelt Bremykt
2. Knus kjeks og bland det med det smeltede smøret. Bland inn revet sjokolade etterpå.
3. Trykk ut i en kakeform eller paiform og sett kaldt (doble oppskriften hvis du ønsker å bruke en liten langpanne)
4. Kutt mango i små terninger og kok mør i litt vann. Sil av det meste av vannet og mos mangoen. Avkjøl.
5. Stivpisk fløte og tilsett kremost og sukker. Bland inn avkjølt mango og zest av en lime. Smak til med sukker eller limesaft.
6. Bre ostekremen utover kjeksbunnen og sett kaldt minst 2 timer.
7. Pynt gjerne, f.eks med limezest, frisk frukt eller blomster stukket ut i fondant eller marsipan.

Ostekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet