Ostekake med pepperkakebunn

Har du pepperkaker til overs er det perfekt å bruke som kjeksbunn på ostekake.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Bunnen:
150-170 g pepperkaker
80 g smeltet Bremykt
20 g lys sirup
1 klype salt

Ostemassen:
6 plater gelatin
2 dl kremfløte
300 g vaniljekesam
300 g kremost naturell
200 g brun farin
2 ts vaniljesukker
3–4 ss kokvarmt vann

Fremgangsmåte

Knus pepperkakene med stavmikser, og smelt Bremykt sammen med sirupen. Bland dette godt sammen med saltet.

Fordel massen i bunnen av kakeformen. Bruk gjerne en potetstapper for et jevnt resultat. Settes kaldt mens ostemassen lages.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Ha kremfløte, vaniljekesam, kremost, brun farin og vaniljesukker i en bolle og pisk først på svak hastighet. Dette for at sukkeret skal få tid til å løse seg opp før hastigheten økes, og massen blir luftig og til krem.

Klem vannet av gelatinen, ha den i en kopp el.l. før du har kokvarmt vann over og rører godt til gelatinen er oppløst. Trenger du mer vann, har du i litt til.

Gelatinvannet helles i ostemassen i en tynn stråle mens mikseren går på rask hastighet.

Fordel ostemassen over kjeksbunnen i formen og sett kaldt. Avkjøles et par timer, til den stivner.

Tips: Lag rød gele som du heller over kaken før den stivner. Pynt med rød saus og pepperkaker!

Ostekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere