Ostekake med pepperkakebunn og hvit sjokolade

I julen hvor man ofte får besøk flere dager på rad, er det kjekt å ha en stor kake som holder seg godt. En sikker vinner er ostekake, her med en bunn av pepperkaker og smør, pyntet med krem og pepperkakehus. Denne er også perfekt å lage etter jul om du sitter igjen med masse pepperkaker.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 16 porsjoner)

Bunn:
300 g pepperkaker
120 g Bremykt Original, smeltet

Fyll:
300 g kremost, naturell
180 g melis
Frø fra 1 vaniljestang
4 ½ dl kremfløte, pisket til myk krem
4 ½ dl rømme
7 plater gelatin

Pynt:
2 dl kremfløte
3 ss sukker
Pepperkakehus eller annen pynt
Revet hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Finknus pepperkakene og bland med smeltet smør.

Legg gelatinplater i kaldt vann, se tidsangivelse på pakken.

Bland sammen kremost, melis, frø fra vaniljestang og rømme, gjerne i en foodprosessor. Vend forsiktig inn pisket krem.

Løs opp gelatinen i bittelitt kokende vann og hell i blandingen i en tynn stråle i ostemassen, mens du rører hele tiden.

Hell osteblandingen over bunnen, dunk lett på kaka slik at den blir slett på toppen og evt. luftbobler forsvinner.

Sett kaka kjølig til den er helt stiv, helst natten over.

Pynt evt. med litt pisket krem og revet sjokolade, et lite søtt pepperkakehus og noen små juletrær.

Ostekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere