Sukkerfri ostekake på glass

En sukkerfri ostekake med frokostblanding i bunn og frisk gele på toppen er raskt å blande sammen og ikke minst utrolig godt.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(4 porsjoner)

Bunn:
100 g Bremykt Original, smeltet
130 g sukkerfri frokostblanding

Fyll:
2 plater gelatin
100 g Kremost, naturell
65 g SukrinMelis
120 g rømme
1,5 dl kremfløte, pisket fløyelsmyk

Geletopp:
3 dl sukkerfri saft, blandet med vann (vi har brukt Zeroh Strawberry & Red orange)
3 plater gelatin

4 porsjonsglass (ca.3 ½ dl)

Fremgangsmåte

Bunn:
Knus frokostblanding raskt i en foodprosessor (la det være noen biter i blandingen). Tilsett Bremykt og kjør sammen noen sekunder. Fordel blandingen i bunnen av 4 glass, sett til side mens fyllet lages.

Fyll:
Legg gelatin i kaldt vann (etter anvisning). Pisk sammen kremost, SukrinMelis og rømme. Vend inn pisket krem. Løs opp gelatinen etter anvisning, hell den i osteblandingen i en tynn stråle under omrøring. Fordel blandingen i glassene og sett til avkjøling til det er helt stivnet (dette tar ca. 2 timer).

Geletopp:
Bland saft til ønsket styrke, varm opp til kokepunktet. Legg gelatin i kaldt vann, bløtlegg etter anvisning, tilsett direkte i den varme saften. Rør rundt, avkjøl og hell forsiktig over ostekakene. Sett kjølig til geleen er helt stiv.

Tips:
Geleen kan varieres etter hvilken saft man liker best.

Ostekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere