Superrik og kremet ostekake

Denne kaken er den beste - super kremet, glatt, rik og fyldig. Grunnen til at den kommer ut så god er at den bakes i vannbad.

69816312 1422286327934200 5166344906850959360 n
Toma Kybarte www.crazytsweet.com

Ingredienser

Til kakebunn:
2 kopper smuldret Digestive kjeks (helst fullkorn)
2 ss sukker
0,5 ts malt kanel
95 g smeltet Bremykt

Til ostefyll:
1125 g Philadelphia- type kremost (i romtemperatur)
1,5 kopp sukker
2 ts vanilje ekstrakt
5 store egg + 3 eggeplommer (i romtemperatur)
0,5 kopp kremfløte

Til pynt:
Sesongens frukt og/eller bær
Mynte eller sitronmelisse blader

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 175°C.

Smør en kakeform på 21 cm (i diameter) med litt ekstra Bremykt eller kokosolje. Pakk bunnen og sidene av formen godt med aluminiumsfolie. Det anbefales å gjøre flere flittige lag her for å sikre at vann ikke kryper gjennom når du legger pannen i vannbadet. Sett formen til side.

Kombiner digestive kjeks smuler, sukker, kanel og smeltet smør i en stor bolle. Rør godt for å kombinere. Klapp blandingen fast i den tilberedte kakeformen. Stek kakebunn i forvarmet ovn i 8 minutter. Legg delvis-bakt bunn på et kjølehylle og sett til side mens du forbereder fyllet.

Visp kremost godt med en stavmikser/håndmikser/food processor til den blir glatt. Skrap sidene av bollen etter behov mens du gjør det. Tilsett sukker og vanilje ekstrakt og visp godt videre.Tilsett egg og eggeplommer, en om gangen, og slå godt etter hver tilsetning. Tilsett kremfløte og pisk til den akkurat er innlemmet i røren.

Hell ostefyllet over forberedt kakebunn, og bruk en slikkepot til å glatte toppen. Legg ostekakeformen i en stor, dyp langpanne. Fyll langpannen med ca 4 -5 cm varmt vann. Dette er vannbadet ditt som skal bidra til at ostekaken din kommer ut uten sprekker.
Sett kjelen forsiktig i ovn og stek i 1 time. Slå av ovnen og la ostekaken sitte uforstyrret i 30 minutter inne i ovn med døren lukket. Ostekaken skal fremdeles være litt vinglete. 😊Ta kaken ut av ovn og kjør en kniv forsiktig rundt kanten av kaken. Plasser ostekaken på et kjølerist og avkjøl helt. Dekk deretter pannen løst med plast eller aluminiumsfolie og avkjøl i minst 8 timer.
Ostekaken holder dekket i kjøleskapet i 5 dager. Den kan også fryses i to måneder.

Pynt med bær/frukt og mynteblader før servering.

God appetitt!

Ostekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende