Ostekake med sjokolade og bringebær

En herlig ostekake med smak av sjokolade og kaffe, med et friskt innslag av bringebær. Sjokolade og bringebær er en uslåelig kombo! Denne ostekaken stivner helt uten gelatin, og har en kremete og fyldig konsistens du ikke har sett makan til før!

Img 20190327 182359 1 01
Img 20170909 185326
Thusyanthy Rajakulasingham

Ostekake er ikke det samme etter å ha laget denne. Den ble for første gang laget til min mor da hun fylte år, og siden er den blitt et fast innslag på kakebordet med en ny liten vri hver gang ❤️

Ingredienser

BUNN:
1 pakke Bixit med sjokolade
50 g Ritz
100 g smeltet Bremykt

OSTEFYLL:
400 g kremost naturell (romtemperert)
3-4 ss melis
200 g sjokolade (jeg brukte Dronningsjokolade)
2 ss kaffe (utblandet)
3 dl kremfløte
1 kurv bringebær (200-250g)

Fremgangsmåte

BUNN
1. Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad. La den avkjøles.
2. Kjør kjeksen i en food-processor og bland det samme med smeltet Bremykt. Klem ut massen i en springform (jeg brukte 20 cm og hadde nok kjeks til å få kant oppover). Sett i kjøleskapet.

FYLL
3. Pisk kremfløten bløt og sett den i kjøleskapet mens du lager resten av fyllet.
4. Pisk sammen kremost og melis, bland deretter inn kaffen.
5. Hell i den avkjølte sjokoladen mens du pisker videre til alt er blandet godt sammen.
6. Pisk forsiktig inn den bløte kremfløten til du ser at massen begynner å bli luftig og fin.
7. Bland forsiktig inn halvparten av bringebærene i ostemassen og bre fyllet over kjeksbunnen og sett i kjøleskap i minst 4-5 timer, gjerne over natten.
8. Pynt kaken med noen ekstra bringebær og litt smeltet sjokolade. Nyt!
~
Tips: kaffen gir en noe mer bitter smak til kaken, så om du ikke liker kaffe kan dette utelates. Bruker du melkesjokolade eller annen lys sjokolade kan du kutte ned på melis slik at kaken ikke blir altfor søt. Du kan også droppe Ritz i bunnen, men du får en god kombo av salt og søtt med Ritz 😋

Ostekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet