Ostekake

Bestefars favoritt 😍

Img 20190831 103336 983
Marita Huuse

Denne oppskriften ble til etter barnedåpen til tantegutten min. Bestefaren min kunne desverre ikke delta fordi han var innlagt på sykehus, men på kvelden fikk han besøk med kaker og bilder fra dagen. Han la sin elsk på ei bestillingskake som jeg da, i all hemmelighet, prøvde å kopiere.
Kaka ble godkjent og lages ved alle anledninger. Den har fått navnet bestefars favoritt.

Ingredienser

Bunn:
-225g havrekjeks
-100g bremykt

Knus kjeksen, smelt bremykt. Bland sammen og trykk godt ned i en springform (24cm) Sett kjølig.

Ostemassen:
-200g kremost
-100gmelis
-1ts vaniljesukker
-3dl rømme
-3dl kremfløte
-150 rips eller bringebær
-1 pk bringebær gelepulver
- 2,5 dl vann

Kok vannet og bland gelepulveret, avkjøl. Rør sammen melis, vaniljesukker, kremost og rømme. Pisk fløte sammen med bærene, vend det deretter inn i ostemassen. Rør tilslutt forsiktig inn den avkjølte geléen. Hell over kjeks bunnen, sett kjølig i ca 4 timer.

Gelélokk:
-gelepulver, bringebærsmak
-2,5dl vann

Kok opp vann, bland i pulveret. Avkjøl og hell forsiktig over kaken. Hele kaken settes kjølig igjen.

Fremgangsmåte

Står sammen med ingrediensene

Ostekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende