Norges beste ostekake

Denne ostekaken ser kanskje ut som hvilken som helst annen ostekake, men denne er perfekt balansert i både smak og konsistens. Denne har til og med overbevist flere ostekake skeptikere, til å synes at vertfall denne er "vanvittig god".

Img 20191002 105241
Camilla Asphaug Strand

Ingredienser

Bunn:
250g bixit
100g bremyk

Ostefyll:
200g Philadelphia
1 boks kremfløte
1 boks lettrømme
Sitron gelé (til 2.5dl vann)
100g melis
1ss vaniljesukker

Topp:
Passjonsfrukt gelé (til 2.5dl vann)
Friske bær, jeg bruker bringebær og blåbær.

Fremgangsmåte

Bunn:
1. Knus bixit kjeksen godt, å bland med smeltet bremyk.
2. Ha dette over i en springform, og press den hard og kompakt i bunn å langs skjøten med et glass (eller lignende med glatt flate).

Tips: Kan gjerne kle bunnen i springform med bakepapir, da vil kaken slippe lettere ved servering. Sett denne kald mens du lager ostefyllet.

Ostefyll:
3. Kok opp gelé, å la avkjøles.
4. Pisk krem, å sett til sides.
5. Pisk philadelphia og rømme godt, derretter pisk inn melis og vaniljesukker.
6. Når geleen er avkjølt, pisk den kjapt inn i osteblandingen.
7. Vend inn kremen i osteblandingen med en slikkepott.
8. Hell over den kalde kjekksbunnen, å sett kaldt i 2-3 timer.

Topp:
9. Kok opp Passjonsfrukt gelé, å avkjøl.
10. Dander frukt og bær slik du ønsker på den stivnete kaken.
11. Hell over avkjølt gelé, å sett kaldt i yttligere 1-1,5 time(r).

Tips: Varm en skarp kniv før du drar den langs springformen, da vil den slippe penere og lettere.

Ostekake
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.