Sitron ostekake i porsjonsformer.

Verdens beste sitron ostekake i porsjonsformer. Enkelt å lage og ser nydelige ut på kakebordet! 👌🏻👍🏻🍋😋. Smelter i munnen og resultatet blir en drøm. Perfekt kombinasjon av syrlig og søtt, med sprø bunn og deilig og fyldig marengs.

20190710 204258
20190504 164843
Yulema Garcia @jules_kaker

Denne oppskriften definerer meg som baker. Jeg er en hobby baker,med stor lidenskap for baking. Jeg liker å være kreativ og setter mit eget preg /vri i kakene jeg lager 😊

Ingredienser

Kjeks bunn:
200 gram Golden oreo kjeks
75 gram smør Bremyk.
40 gram kokos flak
Litt sitron/lime skall revet.

Sitron ostekake :
250 gram krem ost. Philadelphia eller mascarpone.
Revet sitron skall etter ønske.(Jeg brukte en teskje siden jeg er så glad i sitron)
1.5 dl kremfløte
60 gram melis
3 gelatin plater.
0.5 dl sitron saft.
120 gr lemon curd.

Italiensk marengs:
4 eggehviter
200 gr sukker +50 gram sukker
1dl vann.

Fremgangsmåte

Kjeks bunn:
🍋Smelt smør.
🍋Fjern det hvite krem kjeksene har i mitdten da vi kun skal bruke kjeksene.
🍋Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør.
🍋Tilsett kokos flak og sitron skall og rør.
🍋Trykk blandingen i en form 20 cm i diameter eller i porsjonsformer og sett den i kjøleskapet eller i fryser.

Sitron ostekake :
🍰Bløttleg gelatin plater i kaldt vann i 5 min. Klem ut av vannet og smelt gelatin i mikroen litt og litt på lav styrke Kun 10 sekunder mellom hver gang!
🍰 Rør litt og legg den til siden.
Pisk sukker og osten i lav hastighet til myk konsistens.
🍰Ta bare en skje av ostemassen og bland den med smeltet gelatinen og rør. Så heller du alt sammen tilbake i ostemassen igjen.
🍰Ha lemon curd deretter og pisk litt videre.
🍰Pisk kremfløte til myk konsistens "soft peaks" og fold den forsiktig i ostekaken i to omganger med en slikkepott. Ha sitron skall til sist.
🍰Fordel røren i kakeformen eller i små porsjonsformer/glass og stryk den glatt.
🍰Sett den i kjøleslapet eller i fryseren minst 8 timer gjerne hele natten.

Italiensk marengs:
- Pisk eggehvitene med 50 gram sukker til de blir halvstive.
- Vann og sukker kokes opp til sukkerlake/sirupaktig til 120 C grader .
- Hell sukkerlaken forsiktig i en tynn stråle ned i eggehvitene mens du pisker med lav hastighet.
- Når alt er blandet, pisker du videre på høy hastighet i ca 5min eller til stiv og glatt marengns .
- Finn frem sprøyteposen, pynt etter ønsket, bruk gassbrenner til å svi marengsen litt, uten å brenne den.

Ostekake
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.