Sjokoladeostekake

En deilig og frisk kake med mild sjokolade, som lyser opp ethvert kakefat får du oppskriften på her - en skikkelig god sjokoladeostekake med sprø kjeksbunn, pyntet med bær.

2020 bk sjokoladeostekake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(12 porsjoner)

Kjeksbunn:
100 g Bremykt Mykere, smeltet
300 g havrekjeks (f.eks. Digestive)

Fyll:
300 g kremost naturell
50 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
3 dl kremfløte (1/2 dl til smelting av sjokolade)
200 g lys kokesjokolade

Pynt:
Friske bjørnebær og blåbær

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Kle bunn av en springform (ca. 24 cm) med bakepapir. Kle evt. kanten på forma med bakepapir (klipp ut remser).

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Knus kjeksen helt fint, gjerne i en foodprosessor. Bland kjekssmulene med smeltet Bremykt og fordel et jevnt lag i bunnen av springforma. Trykk bunnen litt flat med en skje. Stek på midterste rille ca. 8 minutter, avkjøl.

Fyll:
Ha kremost, sukker og vaniljeekstrakt i en miksebolle, pisk godt sammen, tilsett 2 ½ dl kremfløte, pisk til det er kremet. Smelt kokesjokolade og resten av fløten over vannbad på svak varme. Rør av og til. Avkjøl litt og vend inn i ostemassen til det er godt blandet. Fordel over kjeksbunnen og sett kjølig. Avkjøl minst 3 timer før servering. Skjær rundt kaka med en skarp kniv hvis du ikke har kledd kantene med bakepapir, sett på et kakefat.

Pynt med friske bjørnebær og blåbær.

Tips:
Bruk gjerne en mørkere kokesjokolade i fyllet dersom du liker en kraftigere smak på ostekaken. Kjeksen kan erstattes med for eksempel oreo, eller annen type havrekjeks.

Server gjerne med en frisk sorbet til.

Ostekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere