Bremykt Logo

Fyldig og god sjokoladeostekake med en rund og fyldig smak.

Ingredienser

Kjeksbunn:
112,5 g digestive kjeks
30 g mørk sjokolade i biter
60 g Bremykt Steke og Bake
Fyll:
225 g mørk sjokolade
112,5 g Bremykt Steke og Bake
400 g naturell kremost
1,2 dl lettrømme
2 egg
1/2 vaniljestang (eventuelt 1/2 ts vaniljesukker)
1,6 dl sukker
130 g hakkede valnøtter (eventuelt hasselnøtter)

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Kjeksen knuses og blandes med revet sjokolade og temperert Bremykt Steke og Bake.
Kjeksblandingen fordeles jevnt i en 24 cm springform, og settes kaldt.
Fyll:
Sjokoladen smeltes i Bremykt Steke og Bake over svak varme.
Kremost og lettrømme vispes sammen og piskes lett inn i sjokolade/smør-blandingen.
Vaniljestangen splittes og frøene skrapes ut. Frøene fra vaniljestangen blandes i sukkeret.
Eggene vispes til eggedosis med sukker og frøene fra vaniljestangen.
Eggedosisen blandes forsiktig inn i sjokolade/Bremykt Steke og Bake-blandingen.
Nøttene blandes i til slutt.
Fyllet has over kjesbunnen i springformen.
Stekes midt i forvarmet ovn i 1 time ved 160° C.
Serveres avkjølt med pisket kremfløte eller vaniljeis til.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!