Bremykt Logo

Om du liker sjokoladen Snickers så kommer du til å elske denne!En bunn lagd av Ritzskjeks og kornmo. Så ett lag med smeltet sjokolade med peanøtter. Så halvt med vanlig ostekakemasse og halve med sjokoladeostekakemasse. Så dekt til med sjokoladeganache. Grov hakket peanøtter som dekker kanten rundt kaken. Pyntet med krem, biter av snickers og salt karamellsaus.Fristende ikke sant?;)

Ingredienser

Bunn:
10 Ritz
4 Kornmo
30 gr sukker
2 ss bremykt
100 gr smeltet sjokolade
50 gr finhakket peanøtter
Ostekakemasse:
350 gram kremost
125  gr sukker
1,5 ss sitronsaft
1 vaniljestang
2 egg
en liten klatt med rømme
120 gr smeltet mørk sjokolade
Sjokolade Ganach:
1 dl fløte
200 gr grovhakket mørk sjokolade
Salt karamellsaus:
150 gram fløte
100 gram sukker
1/2 vaniljestang eller essens
50 gram bremykt
2 klyper maldonsalt

Fremgangsmåte

Start med å sette ovnen på 180 grader.
Bunn:
Finknus kjeksen. Ha i sukkeret og smeltet smør.
Bland godt sammen.
Fordel massen I en kakeform. Ca 20 cm.
Stekes på 180 i 10 min
Avkjøles.
Rør sammen den smeltet sjokoladen og peanøttene og ha den over kjeksbunnen.
Ostemassen:
Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen.
Piskes til den er godt blandet.
Ta halve ostemassen i en skål og rør i den avkjølte smeltet sjokoladen.
Da skal ostemassen fordeles i kakeformen.
Ta å hell over halve av den vanlige ostemassen i kakeformen. Hell så halvparten av ostemassen med sjokolade oppå. Gjenta prosessen en gang til.
Stekes på 120 grader i ca 60 min.
Den skal være fast men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på formen.
La kaken avkjøle seg. Gjerne over natten
Da skal vi lage sjokoladeganachen:
1 dl fløte
200 gr grovhakket mørk sjokolade
Varm opp fløten til kokepunktet. Ha i sjokoladen.
Rør til det blir en fin sjokoladesaus. La den avkjøle seg.
Ta kakeringen av ostekaken. Finn frem en ildfast form eller noe annet du kan ha en kopp stående oppi som kaken kan stå oppå.
Slik at sjokoladen renner oppi formen og ikke over hele bordet;)
Hell sjokoladen over kaken. Bruk en kniv eller palett til å dekke til hele kaken.
Mens sjokoladen får stå å stivne litt.
Hakk opp ca 50 gr med peanøtter.
Disse skal brukes til å dekke til kanten på kaken.
Sett så kaken på ett fint fat.
Pisk opp litt fløte. Ha fløten i en sprøytepose med en stjernetipp.
Sprøyt topper rundt kaken.
Del opp 1 pk med snickers som du setter oppå kremtoppene.
Sprøyt så oppå salt karamellsaus
Salt karamellsaus:
Ha sukkeret i en kjele og ha den på middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da får du en dårlig smak på karamellen!
Når den smelter så bare rister/vender du litt på kjelen. Ikke rør med noe nedi sukkeret.
I kjele nr 2 har du fløte og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.
Melken har du oppi kjelen med sukkeret når sukkeret er ferdig smeltet.
Vær forsiktig! Det kan boble litt pga høy varme!
Rør godt med tresleiv.
La den avkjøle i ca 10-15 min.
Så rør inn smør og salt.
Man kan også kjøpe ferdig Salt karamellsaus. Så slipper man dette steget. Men anbefaler å lage selv

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!