Multeostekake

Ostekake som inneholder en av naturens beste råvarer - multer. Knasende god bunn toppet med deilig smak av multe og kremost.

20211008 163033
Kristine Maurdal Lillejordet

En god og kanskje utradisjonell måte å bruke multe på. Er raskt blitt en kakefavoritt blant de voksne i familien.

Ingredienser

250 g kremost (f.eks Tine kremgo naturell)
300 g Bixit original (eller annen havrekjeks)
150 g smeltet Bremykt
3 plater gelatin
150 g multe
1,25 dl rømme
1,5 dl sukker
1,5 dl kremfløte
en klype salt

Fremgangsmåte

1. Finn frem en rund kakeform, gjerne 23-26 cm.
2. Knus kjeksen og smelt smøret. Bland det sammen, og jevn det ut i kakeformen.
3. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. 4. Finn to boller. Visp kremost, rømme, sukker og salt sammen i den ene. Pisk krem av fløten i den andre bollen, og vend kremen inn med de andre ingrediensene.
5. Varm multe i en kjele, samtidig som du knuser bærene. La det koke opp, og ta kjelen av varmen.
6. Klem ut vannet fra gelatinplatene, og rør de inn i multekjelen. Rør kraftig så du er sikker på at gelatinen løser seg opp.
7. Bland multeblandingen sammen med bollen med kremostblandingen. Visp godt i noen sekunder, så blandingene jevnes. Fordel blandingen over kjeksen i kakeformen.
8. Sett kaken kaldt slik at fyllet stivner. Du bør minimum beregne 5 timer.
9. Pynt gjerne kaken med hele multebær når den skal serveres.

Ostekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere