Ostekake opp-ned

Frisk og god ostekake

Image
Hilde Sagedal

0 vurderinger
Skriv ut

Ingredienser

1pk rød gele

Ostekrem
1pk gul gele med sitronsmak lages med bare 2dl vann
3dl kremfløte
1 beger lettrømme
1pk philadelphia kremost
1ts vaniljesukker
110g melis

Kjeksbunn
175g smeltet margarin
300g knust, søt havrekjeks (Digestive, Bixit)

Fremgangsmåte

1. Lag gele etter anvisning på pakken. Hell den i en form som ikke har løs kant. La den stå kjølig til geleen har stivnet.
2. Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk kun 2dl vann. La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner.
3. Stivpisk kremfløten. Bland letteømme med kremost, vaniljesukker og melis, og vend det inn i fløtekremen. Rør inn geleen, og hell ostekremen over den stivnede gellen i kakeformen. La den stå kjølig.
4. Bland smeltet margarin med finknuste kjeks. Hell den over stivnet ostekrem i formen. La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet.
5. Slik hvelver du kaken: finn fram et passe stort fat. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp formen i noen sekunder. Skakk på formen, så ser du om kaken slipper kanten. Dersom kaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Sett formen på benken, legg fatet oppå og vipp det hele rundt. Løft opp den ene siden av formen, så slipper kaken lettere. Da kommer det nemlig luft til, slik at vacumet slipper.

Ostekake
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.