Deilig ostekake med seig brownie bunn <3 Gluten- og laktosefri
Denne kaken tror jeg er den beste jeg noensinne har laget, og det er jo ganske fantastisk med tanke på at den er gluten- og laktosefri :)


MaryLovesTheLittleThings www.marylovesthelittlethings.com
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
Browniebunn
2 egg
2 1/4 dl sukker
2 dl bokhvetemel
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss rawfood kakao eller bakekakao
100 g meierismør
Ostekake
300 g kesam, laktosefri
300 g kremost naturell, laktosefri
1/2 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ss bokhvetemel
revet skall av 1 appelsin
2 eggeplommer
Pynt
1 dl appelsin- og hyllebærmarmelade (Ikea)
Økologiske roseblader til kaker
Fremgangsmåte
Slik gjør du:
Visp eggene lett sammen, tilsett sukkeret og bland dette til en jevn røre.
Mål opp mel, vaniljesukker og kakao, ha alt sammen i røra sammen med det smeltede smøret og bland til det hele er godt rørt sammen men ikke for lenge. Hell røren i en smurt rund form på 22 cm, stryk jevnt utover med en skje eller palettkniv.
Så er det tid for å ta fatt på ostefyllet som skal fordeles oppå browniesbunnen før begge deler stekes sammen:
Slik gjør du :
Pisk sammen alle ingrediensene, unntatt eggeplommene, slik at det blir en glatt røre. Pisk i eggeplommene, en om gangen. Rør ordentlig mellom hver. Fordel deigen ut i formen.
Stek kaken midt i ovnen på 170 C i 30-40 min. La kaken avkjøles helt. Sett den i kjøleskapet i minst 1 døgn, slik at den får satt seg skikkelig.
Smelt marmeladen på svak varme og fordel marmeladen over kaken, og la det stivne.
Pynt kaken med roseblader.
blir best med Bremykt