En rund og god smak av ekte amerikansk ostekake. Toppet med ferske bær er denne ekstra god.
Ostekake:
240g havrekjeks
120g smeltet Bremykt original
800g kremost
240g sukker
400g creme fraiche
300 ml fløte
4 egg
3-4 ts vaniljesukker
Saften til 1/2 sitron
Bringebærsyltetøy:
400g frosne bringebær
80g sukker
2ss vann
Fremgangsmåte Ostekake:
1. Knus kjeksen og tilsett Bremykt. Form kakebunnen med kjeksblandingen i en kakeform og sett den i kjøleskapet.
2. Bland kremost og sukker og rør godt. Tilsett creme fraiche og rør godt igjen. Tilsett fløte og rør godt. Tilsett egg, vaniljesukker og sitron helt på slutten og rør godt.
3. Pakk kakeformen i aluminiumsfolie. Sett kakeformen i en langpanne.
4. Hell osteblandingen over kjeksbunnen og ha varmt vann oppi langpannen.
5. Sett langpannen i ovnen med kaken i. Stekes på varmluft 180°C i 30 min deretter på 150°C i 50-60 min.
6. Etter steketiden slåes ovnen av og kaken skal hvile i den varme ovnen i 60 min. Må hvile i kjøleskapet i minst 6 timer.
Fremgangsmåte syltetøy:
1. Bland frossen bringebær, sukker og vann.
2. Pakk bollen i plastfolie og sett i mikroen på 4 min.
3. Rør godt, og gjenta en gang til. Røres med en stavmikser.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!