En luftig og fløyelsmyk ostekake i kombinasjon med jordbær og sjokolade - to ingredienser som skaper både fest og nachspiel i munnen. Denne kaken må være verdens beste!

Ingredienser

Bunn:
100 g Bremykt
2 eggeplommer
160 g hvetemel
30 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Ostefyll:
1000 g kremost, romtemperatur
8 mellomstore egg, romtemperatur
300 g sukker
2 ss vaniljesukker
100 g smelted smør uten salt
3 ss potetmel
2 ss hvetemel
3 dl kremfløte
Dekor:
Ca. 14 stk jordbær
100 g mørk sjokolade
100 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 170°C. Smør en rund kakeform (26 cm i diameter) med myknet Bremykt og dekk med bakepapir. Sett til side.
2. Bunn: Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og melis. Smuldre i Bremykt. Tilsett eggeplommene og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen godt i plast og legg den i kjøleskapet for å hvile en time. Trykk deigen ut i bunnen av en kakeform og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sett til avkjøling.
3. Ostefyll: Del eggene i plommer og eggehvite. Pisk eggeplommene, sukker og vaniljesukker til en luftig røre. Visp gradvis inn osten. Bland i smelted smør, potetmel og hvetemel. Rør godt så fyllet blir helt jevnt og uten klumper. Visp kremfløte til luftig krem og bland forsiktig i ostemasse. Pisk eggehvitene stive og bland forsiktig i ostefyllet.
4. Hell ostefyllet over den forstekte bunnen. Ha en liter vann i langpanna og sett den nederst i forvarmet ovn. Sett kaken midt i ovnen og stek i 70 minutter. Slå av ovnen og la kaken stå i 30 minutter. Ta langpanna med vann ut av ovnen og la døren være lukket til kaken avkjøles.
5. Dekor: Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg. Dette kan best gjøres i en skål over vannbad. Dypp jordbærene i smelted sjokolade og legg dem på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Pynt kaken med resten av smelted sjokolade og jordbærene.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!