Denne kaken tror jeg er den beste jeg noensinne har laget, og det er jo ganske fantastisk med tanke på at den er gluten- og laktosefri :)

Ingredienser

Browniebunn
2 egg
2 1/4 dl sukker
2 dl bokhvetemel
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss rawfood kakao eller bakekakao
100 g meierismør
Ostekake
300 g kesam, laktosefri
300 g kremost naturell, laktosefri
1/2 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ss bokhvetemel
revet skall av 1 appelsin
2 eggeplommer
Pynt
1 dl appelsin- og hyllebærmarmelade (Ikea)
Økologiske roseblader til kaker

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Visp eggene lett sammen, tilsett sukkeret og bland dette til en jevn røre.
Mål opp mel, vaniljesukker og kakao, ha alt sammen i røra sammen med det smeltede smøret og bland til det hele er godt rørt sammen men ikke for lenge. Hell røren i en smurt rund form på 22 cm, stryk jevnt utover med en skje eller palettkniv.
Så er det tid for å ta fatt på ostefyllet som skal fordeles oppå browniesbunnen før begge deler stekes sammen:
Slik gjør du :
Pisk sammen alle ingrediensene, unntatt eggeplommene, slik at det blir en glatt røre. Pisk i eggeplommene, en om gangen. Rør ordentlig mellom hver. Fordel deigen ut i formen.
Stek kaken midt i ovnen på 170 C i 30-40 min. La kaken avkjøles helt. Sett den i kjøleskapet i minst 1 døgn, slik at den får satt seg skikkelig.
Smelt marmeladen på svak varme og fordel marmeladen over kaken, og la det stivne.
Pynt kaken med roseblader.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!