Spennende ostekake med god balanse mellom søt ostekrem og bitter sjokoladebunn

Ingredienser

Bunn:
150 g Oreokjeks (inkl fyll)
80 g Bremykt (smeltet)
1/2 plate revet mørk sjokolade
Ostekrem:
500 g romtemperert kremost naturell
3 dl kremfløte
75 g sukker
1 mango
1 lime
Pynt etter eget ønske

Fremgangsmåte

1. Smelt Bremykt
2. Knus kjeks og bland det med det smeltede smøret. Bland inn revet sjokolade etterpå.
3. Trykk ut i en kakeform eller paiform og sett kaldt (doble oppskriften hvis du ønsker å bruke en liten langpanne)
4. Kutt mango i små terninger og kok mør i litt vann. Sil av det meste av vannet og mos mangoen. Avkjøl.
5. Stivpisk fløte og tilsett kremost og sukker. Bland inn avkjølt mango og zest av en lime. Smak til med sukker eller limesaft.
6. Bre ostekremen utover kjeksbunnen og sett kaldt minst 2 timer.
7. Pynt gjerne, f.eks med limezest, frisk frukt eller blomster stukket ut i fondant eller marsipan.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!