17.mai er en av de få dagene i året da synes det er helt greit å spise kake til frokost. Her i huset har det ofte blitt ostekake, men i fjor prøvde moren min seg på en litt annen variant; med yoghurt. Med utgangspunkt i denne ideen har jeg nå laget en helt ny oppskrift på en deilig kake med müslibunn, yoghurt og bær. Det minner om en ostekake, men uten ost, melis og kremfløte blir det en sunnere og friskere variant – en skikkelig frokostkake!

Ingredienser

80 g frokostblanding*
50 g Bremykt
2,5 dl vann
1 pakke gele (jeg har brukt sitron, men her er det bare å prøve seg frem med smaker)
4 dl naturell yoghurt**
ca. 10 jordbær
ca. 20 store blåbær
* bruk gjerne glutenfri frokostblanding for glutenfri variant
** bruk gjerne laktosefri yoghurt, så tåler enda fler kaken!

Fremgangsmåte

Mål opp riktig mengde frokostblanding. Smelt smør i en kjele og bland sammen med frokostblandingen. Trykk dette ut i bunnen av en bakepapirkledd springform. Til denne kaken har jeg brukt en liten springform, 15 cm, slik at jeg får en liten, men høy, kake. Du kan doble mengden i denne oppskrifter om du ønsker en større kake. Sett kakebunnen i kjøleskapet til den stivner.
Kok opp 2,5 dl vann. Trekk platen av kjelen og tilsett gelen. Rør til alt er oppløst. La den avkjøles (men ikke stivne) før du blander den sammen med yoghurten. Del jordbær og blåbær i biter og tilsett i yoghurt- og geleblandingen. Hell blandingen over müslibunnen i kakeformen og settformen tilbake i kjøleskapet til kaken stivner. Dette tar ca. 4 timer, men den bør helst få stå over natten.
Bruk en varm kniv til å skjære forsiktig langs kantene på kaken før du løsner formen og serverer. Kaken kan smelte litt i varmen, så oppbevar den i kjøleskapet.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!