En deilig og frisk ostekake stekt i ovnen, som smelter på tungen, med glutenfri bunn, toppet med sukrede bjørnebær … trenger vi å si mer, dette er virkelig en deilig ostekake.

Ingredienser

(12 porsjoner)
Kjeksbunn:
90 g Bremykt Original, smeltet
200 g glutenfri kjeks (gjerne Maria kjeks)
2 ss sukker
Fyll:
900 g Philadelphia Original
230 g sukker
25 g maisenna
4 store egg (240 g) og 1 eggeplomme
120 ml fløte
2 ts vaniljeekstrakt
1 ts finrevet sitronskall
Sukrede bjørnebær:
Friske bjørnebær
Sukker
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Kle bunnen av en springform (ca. 26 cm) med bakepapir og kle utsiden med aluminiumsfolie.

Fremgangsmåte

Blend sammen kjeks og sukker i en foodprosessor til det er helt glatt. Tilsett smeltet Bremykt og bland godt sammen. Fordel det i bunnen av kakeforma, press det flatt med en skje. Stek bunnen på midterste rille, ca. 8 min til den er litt gyllen. Avkjøl. Pensle kantene med Bremykt.
Skru stekeovnen opp til 220˚C.
Ha Philadelphia i en bakebolle med k-spade eller lignende, pisk i 1-2 minutter til den er glatt og kremet. Tilsett sukker og kjør sammen til det er blandet. Skrap ned osten som legger seg på kantene. Tilsett maisenna, bland godt, tilsett egg og visp til alt er godt blandet. Ha i fløte, vanilje og sitronskall. Kjør sammen til en glatt masse og hell over den stekte bunnen.
Stek kaka på midterste rille i 10 minutter, senk temperaturen til 110 ˚C, stek videre i ca. 1 time til den er gyllen brun rundt kantene. Skru av ovnen, sett døra på gløtt (legg en tresleiv e.a mellom) og la kaka stå i ovnen 1 time til. Kaka kan sprekke dersom den tas ut for tidlig. Avkjøl helt i romtemperatur, dekk med plastfilm og sett kjølig minst 12 timer før servering.
Sukrede bjørnebær:
Dryss helt enkelt litt sukker over bjørnebærene rett før servering, slik at de har sukkerkorn på seg.
Tips:
Bjørnebær kan erstattes med blåbær, bringebær eller jordbær.