Ostekake med bringebær i ostekremen og jordbærgelelokk. God og litt syrlig kake, som virkelig har falt i smak hos svigerfar som ikke liker ostekake :)

Ingredienser

Ingredienser:
1 pk. gjende kjeks
150 gr. smør/bremykt (ikke margarin)
300 gr. Philadelphia-ost
3 dl melis
1 ts. vaniljesukker
2,5 dl. kremfløte
1 pk Freia bringebærgele
300 gr. bringebær
1 pk. Freia jordbærgele
300 gr. jordbær
5,5 dl. vann

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:
1. Knus kjeksen godt, jeg bruker en stor tresleiv og hakker kjeksen med.Smelt smøret og bland det godt med kjeksen. Kle bunnen i springformen med bakepapir og trykk ut kjeksblandingen til en jevn og fin bunn. Sett den i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
2. Kok opp 2,5 dl. av vannet og bland ut pulveret til bringebærgeleen, sett dette til avkjøling.
3.Ha philadelphiaosten, melis og vaniljesukker i en mikser og pisk til det er en luftig masse. Pisk krem av fløten. Bland ostemassen og kremen forsiktig. Bland så inn geleen forsiktig og deretter halvparten av bringebærene. Hell massen over bunnen og tilsett resten av bringebærene, det gir en fin effekt om noen av bringebærene settes med åpningen opp av ostekremen . Settes i kjøleskap til det er stivt.
4. Kok opp 3 dl. vann og bland ut jordbærgeleen, avkjøl. Rens og del jordbærene og legg de pent ut over den stivnede ostemassen. Hell den avkjølte geleen forsiktig over bærene og sett kaken i kjøleskapet til geleen er helt stiv.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!