Kaken som lurer alle. Den er så og si sukkerfri, men det kjennes ikke på smaken. Den er frisk og søt. Kombinasjonen med jordbær og sjokolade er perfekt.

Ingredienser

Bunn:
4,5 dl mandelmel
5 ss kakao
2 ss sukrin melis og 15 dråper stevia sjokoladesmak (kan bruke vanlig), eller 2 ss tagatesse
100 g bremykt, smeltet
10 - 12 jordbær, delt i to
Fyllet:
6 dl hakkede jordbær
0,5 dl vann
2 ts gelantinpulver
2 dl kremfløte
450 g kremost, myknet
1 ts flytende stevia eller 3 ts tagatesse
Sjokolade Ganache:
100 g bremykt, smeltet
100 g sjokolade 70%

Fremgangsmåte

Bunnen:
Til en 22 cm springform.
Rør sammen mandel mel, kakaopulver og søtningsmiddel.
Ha i smeltet bremykt og bland til godt. Trykk(ikke press) massen jevnt ned i bunnen av formen. Sett halve bær oppreist rundt kanten av formen. Sett i kjøleskapet, mens du lager fyllet.
Fyll:
Varm opp jordbærene og 0,5 dl vann på middels varme. Når de koker, reduserer du varmen til lav og kok til de faller fra hverandre.
I en liten bolle, rør sammen gelatin og 2 ss vann. La stå i 1 minutt. Ha i jordbærpuré og rør til gelatinen er helt oppløst. La blandingen avkjøles mens du fortsetter  med siste rest.
Pisk kremfløte med vanilje, til det blir myke topper. Settes til side.
I en stor bolle, pisk kremosten glatt. Rør i søtningsmiddel, og deretter ha i jordbærpurèen.
Forsiktig, med slikkepott, bland i pisket krem. Spre blandingen forsiktig over bunnen.
Settes i kjøleskapet i minst 3 timer.
Når kaken er avkjølt, bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra formen. Prøv å få kniven utenfor bærene slik at du beholder den fine dekoren rundt kaken.
Sjokolade Ganache:
I en kjele, over svak varme, smeltes bremykt og sjokolade sammen, rør til en jevn røre.
Avkjøles 5 til 10 minutter, til den er tykkere, men fortsatt hellbar.
Helles over toppen av kaken, slik at det drypper ned sidene.
La den stå i 20 minutter før servering, for å sette seg.
Ha gjerne noen jordbær i sjokolade ganachen før den er stivnet.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!