Frisk kake med en sunnere vri :) jeg elsker kaker, gjærbakst og sjokolade, men kroppen min er nok ikke like glad i det. Så derfor forsøker jeg å lage en sunnere vri på kakene og baksten min.

Ingredienser

Bunn:
100 g Bremykt bake og steke
3/4 dl sukker
3 1/2 dl lettkokte havregryn, (eg brukte urkorn fra Sorte havre)
Fromasjen
3/4 pk sitrongelépulver
2 dl kokende vann
3 1/2 dl vaniljekesam
2 dl kremfløte
1/2 dl melis
en neve frosne blåbær grovhakkes litt med kniv.
Jeg pyntet med spiselige blomster og litt rawkakao nis, men du kan også bruke friske blåbær.

Fremgangsmåte

Bunnen:
Smelt smøret i en stor kjele, ta kjelen fra den varme platen og rør inn sukkeret og deretter havregrynet.
Fordel blandingen i en springform på 22 cm (jeg brukte bake-it easy den er så fin å bruke.
Stekes midt i ovnen på 200 C i 10-15 min, avkjøles før du har fromasjnlandingen på toppen.
~
Fromasjen
Løs opp gelépulveret i kokende vann., avkjøles itil geleeb er kald men ikke stivnet.
Pisk fløten til krem, og pisk deretter inn kesamen til blandingen er luftig og uten klumper. Rør inn den avkjølte geléen og tilsett melisen etter det.
Hell fromasjmassen i formen og rør lett inn de hakkede blåbærene som en swirl. Sett formen tilbake i kjøleskapet til fromasjen har stivnet - ca 4 timer.
Løsne kakeringen fra kaken med en skarp kniv, fjern kakeringen og pynt kaken med det du føler for.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!