Frisk, fruktig og lett ostekake som smaker himmelsk godt!
Bunn:
400 g digestive kjeks
150 g bremykt smør
Ostefromasj:
1 pk philadelfia naturell kremost
3 dl lettrømme
3 dl kremfløte
50 g melis
400 g mangopulp fra hermetisk boks
10 gelatinplater
Topp:
400 g mangopulp fra hermetisk boks
10 gelatinplater
Evt pynte med friske bær eller fersk mangobiter
Tips! En hermetisk boks inneholder 800 g mangopulp og er tilstrekkelig for å lage denne kaken. Den er såpass søt at man trenger ikke å tilsette så mye melis i tillegg.
Det går an å bruke fersk mango mos istedet for mangopulp fra boks, men i så fall må man tilsette mer sukker.
Selv har jeg alltid laget av mangopulp fra boks, og det er det som anbefales.
Bunn
1. Knus digestive kjeksene
2. Smelt smøret og bland det med kjeksene
3. Trykk blandingen ut i en smurt rund form på 26 cm
4. Avkjøl
Ostefromasj
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann
2. Varm opp mangopulp i en kjele til det småkoker
3. Rør inn gelatinen i mangopulpen og la det avkjøle
4. Pisk fløten til stiv krem sammen med melis, og rør inn rømme ig kremost. Til slutt blandes inn den avkjølte mangopulpmassen med gelatin.
5. Fordel kremen jevnt over kakebunnen og sett det kjølig i minimum 6 t (til det stivner).
Topp:
1. Legg gelatinbladene i kaldt vann
2. Varm opp mangopulp i en kjele til det begynner å småkoke
3. Rør inn gelatinen i mangopulpen og avkjøl.
4. Fordel blandingen over kaken, og avkjøl til det stivner (minimum 4-6 t)
5. Kan gjerne pynte med frisk mango eller bær. Server:)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!