Verdens beste kake fylt med mascarpone ost, jordbær og blåbær
For grunnlaget trenger du :
300g kjeks (f.eks first price mariekjeks)
150g bremykt smør
0,5 flaske med kondensert melk fra nestle
For krem trenger du:
500g mascarpone ost
400g kremfløtte
200g vanlig (naturel) yoghurt
0,5 ts vaniljesukker
150g melis
30g gelatinpulver
Først :
Kjeks jeg setter inn i blender og tar jeg ut når er sånn fast masse, smelte jeg smør og etter på setter jeg til kjeks masse sammen med kondensertmelk blande alt godt og setter det masse til en kake form. Legger jeg til kjøleskap for ca 30min.
Krem :
Tar en liten skål og setter jeg inn gelatinpulver med 5dl vann og lar jeg smelte for ca 20min.
Pisk opp yoghurt, melis, vaniljesukker og mascarpone ost. Setter jeg gelatinpulver til micro for ca 2 min når det smelter og legger jeg til mascarpone masse. Igjen pisk opp jeg det masse. Til en annen skål opp til stivhet piske opp kremfløtte og setter jeg til mascarpone masse.
Krem helle ut til kjeks masse og legger jeg alt til kjøleskap for 3 timer.
Etter 3 timer setter jeg bare jordbær og blåbær på toppen
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!