Lekre og smakfulle porsjons ostekaker passer fint til fine anledninger.

Ingredienser

Til blåbærvirvel:
140 g ferske eller frosne blåbær
1 ss sukker
1ts ferskpresset sitronsaft
1 ts maizena
2 ts vann
Til kakebunn:
120 g Digestive kjeks, smuldret (helst fullkorn)
40 g sukker
50 g smeltet Bremykt
Til sitron-ostefyll:
450 g Philadelphia-type kremost (i romtemperatur)
100 g sukker
60 ml ferskpresset sitronsaft
Skall av 1 sitron, revet
1 ts vanilje ekstrakt
2 store egg (i romtemperatur)

Fremgangsmåte

Lag blåbærvirvel: kombiner blåbær, sukker og sitronsaft i en kasserolle over middels varme. Kok til bærene begynner å bli myke og slipper saftene sine, og mos bærene mens de koker. Når blandingen begynner å boble, visp sammen vannet og maisstivelsen, og tilsett det i kasserollen. La koke i ytterligere 1-2 minutter, fortsett å mose bærene og røre, til blandingen har tyknet. Når blandingen har tyknet, fjern den fra varmen. Legg en finvasket sil over en varmesikker bolle, og sil blåbærblandingen forsiktig gjennom den. Kast eventuelle faste stoffer fra silen og sett blåbærsausen til side for å avkjøles.
Lag kakebunn: Forvarm ovnen til 160 ° C. Linje standard muffinsform med 12-14 cupcakeforinger og sett til side. Kombiner kjeks smuler, sukker og smeltet Bremykt i en miksebolle og rør til de er godt kombinert. Fordel blandingen jevnt mellom alle muffinsformene, og pass på å trykke hver og en fast ned i et jevnt lag. Stek i 5 minutter, ta ut av ovnen og sett til side for å avkjøle. Hold ovnstemperaturen ved 160° F.
Lag ostefyll: Pisk kremost og sukker til det er glatt i bollen til en stativmikser som er utstyrt med padlefest, eller i en stor miksebolle ved hjelp av en elektrisk mikser. Tilsett sitronsaft, sitronskall og vaniljeekstrakt og bland til de er helt kombinert, skrap ned sidene av bollen etter behov. Tilsett deretter eggene om gangen og bland på lav hastighet til de bare er kombinert. Fordel ostekakefyllet jevnt mellom alle hulrom i muffinsformene. Fordel deretter blåbærsvirvelblandingen på toppen (omtrent 1 teskje per ostekake) og virvle med en tannpirker eller kniv.
Stekes ved 160 ° C i 17-20 minutter eller til toppen av ostekakene er satt. Ta ut av ovnen og la avkjøles ved romtemperatur i minst 1 time. Når den er avkjølt, fjern ostekakene fra muffinsformene, legg dem i en lufttett beholder og overfør til kjøleskap for å kjøle ned i minst 3-4 timer eller over natt. Når ostekakene er avkjølte,pynt med ekstra blåbær og mynte, server og nyt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!