Ostekake som inneholder en av naturens beste råvarer - multer. Knasende god bunn toppet med deilig smak av multe og kremost.
250 g kremost (f.eks Tine kremgo naturell)
300 g Bixit original (eller annen havrekjeks)
150 g smeltet Bremykt
3 plater gelatin
150 g multe
1,25 dl rømme
1,5 dl sukker
1,5 dl kremfløte
en klype salt
1. Finn frem en rund kakeform, gjerne 23-26 cm.
2. Knus kjeksen og smelt smøret. Bland det sammen, og jevn det ut i kakeformen.
3. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. 4. Finn to boller. Visp kremost, rømme, sukker og salt sammen i den ene. Pisk krem av fløten i den andre bollen, og vend kremen inn med de andre ingrediensene.
5. Varm multe i en kjele, samtidig som du knuser bærene. La det koke opp, og ta kjelen av varmen.
6. Klem ut vannet fra gelatinplatene, og rør de inn i multekjelen. Rør kraftig så du er sikker på at gelatinen løser seg opp.
7. Bland multeblandingen sammen med bollen med kremostblandingen. Visp godt i noen sekunder, så blandingene jevnes. Fordel blandingen over kjeksen i kakeformen.
8. Sett kaken kaldt slik at fyllet stivner. Du bør minimum beregne 5 timer.
9. Pynt gjerne kaken med hele multebær når den skal serveres.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!