Denne ostekaken ser kanskje ut som hvilken som helst annen ostekake, men denne er perfekt balansert i både smak og konsistens. Denne har til og med overbevist flere ostekake skeptikere, til å synes at vertfall denne er vanvittig god.
Bunn:
250g bixit
100g bremyk
Ostefyll:
200g Philadelphia
1 boks kremfløte
1 boks lettrømme
Sitron gelé (til 2.5dl vann)
100g melis
1ss vaniljesukker
Topp:
Passjonsfrukt gelé (til 2.5dl vann)
Friske bær, jeg bruker bringebær og blåbær.
Bunn:
1. Knus bixit kjeksen godt, å bland med smeltet bremyk.
2. Ha dette over i en springform, og press den hard og kompakt i bunn å langs skjøten med et glass (eller lignende med glatt flate).
Tips: Kan gjerne kle bunnen i springform med bakepapir, da vil kaken slippe lettere ved servering. Sett denne kald mens du lager ostefyllet.
Ostefyll:
3. Kok opp gelé, å la avkjøles.
4. Pisk krem, å sett til sides.
5. Pisk philadelphia og rømme godt, derretter pisk inn melis og vaniljesukker.
6. Når geleen er avkjølt, pisk den kjapt inn i osteblandingen.
7. Vend inn kremen i osteblandingen med en slikkepott.
8. Hell over den kalde kjekksbunnen, å sett kaldt i 2-3 timer.
Topp:
9. Kok opp Passjonsfrukt gelé, å avkjøl.
10. Dander frukt og bær slik du ønsker på den stivnete kaken.
11. Hell over avkjølt gelé, å sett kaldt i yttligere 1-1,5 time(r).
Tips: Varm en skarp kniv før du drar den langs springformen, da vil den slippe penere og lettere.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!