Frisk og lett syrleg smak, med smak av kanel i bunnen.

Ingredienser

Bunn:
1/2 pk digestive kjeks
3 ts brunt sukker
1/4 ts kanel
50 g bremykt
Fromasj
1 pk sitron gelé
1 beger kesam lime
1 beger kesam original
1 tine kremost, mandarinappelsin
100 g melis
3 dl kremfløte
Topping
1 pk bringebærgelé
Evt bær, bringebær /blåbær /bjørnebær

Fremgangsmåte

Kake som kan lagast utan steikeovn.
Bruk gjerne Porsgrunn sitt kakefat med ring, 22 eller 24 cm.
Bunn: Knus kjeksen. Tips! Legg kjeksen inni dobbel plastpose/brødpose, og bruk kjevle. Ha i det tørre, sukker og kanel. Blanda saman. Smelt bremykt og rør inn i kjeksblandinga. Trykk ned kjeksen i forma. Sett kaldt.
Fromasj: Lag geléen med halv mengd vatn, dvs 2,5 dl. Avkjøl, men skal vere flytande. Blanda kesam, ost og melis. Rør inn kald, flytande gelé. Sett kaldt. Pisk kremfløten. Blanda med halvstiv ostemasse. Hell fromasjen over kjeksbunnen. Sett kaldt til fromasjen er stiv. Ca 3 t i kjøleskapet, evt natta over.
Topping: Lag gelé med halv væskemengde. Kjøl ned. Hell over fromasjen.
Festkake: Legg tett med friske eller frosne bær på toppen av fromasjen. Hell over geléen, når avkjølt. Mrk. Geléen må være kald, men ikkje byrja stvne.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!