Jordbær og basilikum er en herlig kombinasjon! Basilikum i dessert er undervurdert.

Ingredienser

Ca 250 g oreokjeks
100 g Bremykt
3 dl kremfløte
130 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme
2 pk kremost naturell
1 pk sitrongele
2 dl vann
1 kurv jordbær
2 dl vann
1,75 dl sukker
1 kanelstang
1 dl ferskpresset appelsinjuice (1 stor appelsin)
1 liten potte basilikum
1/2 sitron, saften
3 gelatinplater

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret, knus kjeksen, bland og trykk ut i en ostekakeform (fat og form i ett). Sett kaldt.
2. Kok opp vann og bland i geleen.
3. Stivpisk fløten.
4. Bland rømme, kremost, melis og vaniljesukker og rør det inn kremen.
5. Rør inn den avkjølte geleen.
6. Ha det hele over kakebunnen og sett kaldt et par timer.
7. Kok opp vann, sukker og kanelstang og la putre til sukkeret er helt oppløst.
8. Ha i appelsinjuice og avkjøl helt. Ta ut kanelstanga.
9. Legg gelatinplater i bløt ca 5 min.
10. Ha basilikumblader i sukkerlaken og kjør med stavmikser. Smak til med sitronsaft og sil blandingen.
11. Smelt gelatinen forsiktig i en kjele, ta av varmen og rør inn væsken litt etter litt. La stå kjølig til geleen begynner å tykne litt (men pass på at det ikke blir for lenge).
12. Skjær jordbær i skiver og ha på toppen av ostekaka. Alternativt kan halve jordbær settes langs kanten av formen før ostekakemassen helles i.
13. Hell over basilikumgeleen. Sett kaldt noen timer.
14. Pynt med resten av jordbærene.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!